Fietsverzekering

Verzeker uw fiets tegen diefstal en/of schade

Een fietsverzekering verzekert uw fiets tegen diefstal en/of schade. Waarom zou u ervoor kiezen om een verzekering fiets af te sluiten? Welke soorten fietsverzekeringen zijn er eigenlijk? Wij helpen u graag bij het beantwoorden van deze vragen. Wij werken met ENRA. Kijk op de website van ENRA voor meer informatie.

Waarom zou u een verzekering fiets afsluiten?

U heeft een dure fiets aangeschaft en deze fiets wordt gestolen. U bent dan erg veel geld kwijt. Een fiets verzekeren kan daarom een goede keuze zijn. U bent dan verzekerd tegen diefstal en/of tegen schade. Dit hangt echter af van de dekking waar u voor kiest.

Het is ook mogelijk om een elektrische fiets te verzekeren.

Wat vergoedt een fietsverzekering?

Een fiets verzekering keert geen vergoeding uit als uw fiets is gestolen. U krijgt bij goedkeuring van uw aanvraag een nieuwe fiets van uw fietsenmaker.

Als u casco verzekering heeft, kunt u ook de schade aan uw fiets vergoed krijgen die zijn veroorzaakt door vandalisme of ongeluk.

Hier geldt een eigen risico van €35,-

Bij diefstal moet u volgende stukken aan uw fietswinkel kunnen overhandigen:

  • Aangifte document van de politie.
  • Aankoopbewijs van de fiets.
  • Twee originele sleutels waarvan een daadwerkelijk is gebruikt.
  • Polisblad of verzekeringsdocument.

 

Wanneer u een nieuwe fiets koopt is het niet onverstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Wij adviseren om zeker de eerste 3 jaar een diefstalverzekering af te sluiten. Wanneer u in de regio Leiden woont is de premie relatief gunstig.

Vraag in de winkel naar meer informatie.